stedenbouw dijkkamp final

Stedenbouw

Sinds de negentiende eeuw wordt gietijzer veelvuldig toegepast in stedenbouw.

Een duurzame keuze is gebleken, want ook tegenwoordig in de meeste steden nog veel gegoten straatmeubilair aanwezig. Brugleuningen, straatverlichting, hekwerken, bankjes in het park; samen hebben ze een grote invloed op het nostalgisch karakter van een stad of dorp. Niet voor niets laten ook de hedendaagse ontwerpers en stadsarchitecten hun creativiteit graag door ons verwezenlijken, door bijvoorbeeld het gebruik van GG20 voor grachtenpalen.

Gietwerk geeft al vele honderden jaren een nostalgisch gezicht aan het Nederlandse straatbeeld. We kennen allemaal de vele gietijzeren brugleuningen in kanaalsteden als Amsterdam en Utrecht, maar door het hele land heen herbergen zowel grote steden als kleine dorpjes vele statige gegoten ornamenten. In opdracht van gemeenten en stadsarchitecten hebben wij in ons bestaan al talloze ‘straatmeubelen’ gegoten. Van lantaarnpaal tot balusterhek. Bekijk ons uitgebreide assortiment nostalgische balusters.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk dan ons brede aanbod van nostalgische balusters.

 WIJ HELPEN U GRAAG VERDER

Deze website geeft u een eerste indruk van ons familiebedrijf en onze producten.
Maar uiteraard is er nog veel meer over te vertellen. Wij helpen u graag verder!

HEEFT U VRAGEN?

Op onze website kunnen wij natuurlijk niet alle ‘geheimen van de smid’ vertellen. Voor een nadere kennismaking of specifieke informatie neem gerust contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN?

U weet precies wat u nodig heeft? Ga dan direct naar onze offertepagina en vul het complete formulier in. U ontvangt dan op korte termijn van ons een passende offerte.